Drivakselen i farsen om deponi i Brevik er Kronos Titan

Et Facebook innlegg fra 30. oktober 2020 av Ayla H. Backe

Drivakselen i farsen om deponi i Brevik er Kronos Titan. De hadde tilbud om Raudsand, men avslo tvert pga. ‘avstanden og CO2-fotavtrykket’, mens det ser ut til å være helt greit at de skaffer svovelsyra si fra Sverige og Finland. Fra Fredriksstad Blad i artikkel 19. mars 2019 «170 arbeidsplasser ved Kronos Titan i fare: Et nei til nytt avfallsdeponi kan gi store negative ringvirkninger» står det: «I dag kommer svovelsyren fra kobbergruver, hovedsakelig i Sverige og Finland, og er et testprodukt.» Så har vi nedenstående link om møtet mellom Kronos Titan, LO-representanter og stortingspolitiker Stein Erik Lauvås 28. oktober: ‘Selv om det nå ser ut til å få et pusterom på noen år ved at det er foreslått å forlenge levetiden på Langøya-deponiet til 2030. – Men tiden fram dit, går også veldig fort. Innen 2025 må det foreligge en beslutning på veien videre. Vi trenger forutsigbarhet, og det må snart igangsettes en statlig reguleringsplan for et framtidig deponi, påpekte Klauset. ‘LO + AP-politiker Stein Erik Lauvås presser på for Kronos Titans ønske om å fortsette med sin primitive deponering hos NOAH i Brevik: -At dere har status som en samfunnskritisk bedrift bør styrke saken deres betraktelig og må kommuniseres ut for alt det er verdt. Ikke bare i politiske kretser, men også innen forvaltningen. Her er det mange kunnskapshull som må tettes, sa Lauvås som lovte å ta saken videre og bruke sitt nettverk til å løfte den opp på den politiske agendaen både i eget parti og i samarbeidspartiene. -Denne kampen vil jeg gjerne kjempe sammen med dere, understreket han. Det er’ke bare Høyre og Venstre som har svin på skogen. Nå er jeg forbanna lei.
Ayla H. Backe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.